Geen reacties

Brusselreis 2014

Stichting de Nieuwe Generatie heeft op 4 december 2014 het Europees Parlement in Brussel bezocht met een groep enthousiaste studenten en young professionals. De groep heeft eerst het Parlementarium bezocht. Daar is men meer te weten gekomen over de instelling die hen vertegenwoordigt. De deelnemers hebben een dynamische, interactieve multimediarondleiding gehad over de geschiedenis van de Europese integratie en de impact daarvan op ons dagelijks leven.
Vervolgens is er gezamenlijk geluncht in de kantine en konden deelnemers met elkaar in gesprek.

Het tweede deel van het programma bestond uit een bezoek aan het Europees Parlement. De groep werd eerst verwelkomd door de heer Schneider, werkzaam bij het Europees Parlement. Hij heeft een interactieve presentatie gegeven over het Europees Parlement.
Vervolgens heeft de groep de plenaire zaal bezocht om te zien waar alle vergaderingen plaatsvinden. Hier heeft de groep mevrouw Kati Piri ontmoet, Europarlementariƫr en tevens werkzaam als Turkije rapporteur namens het EU. Zij heeft haar ervaringen als Turkije rapporteur gedeeld en vragen beantwoord omtrent haar werkzaamheden, waarom ze voor de politiek heeft gekozen en de gang van zaken in het Europees Parlement.

Na afloop van het programma bij het Europees Parlement had de groep nog vrije tijd om Brussel te verkennen. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke diner, waar men gezellig heeft nagepraat en genetwerkt.

Bekijk de foto’s van de reisĀ hieronder.

  • IMG_8834
    IMG_8836
    IMG_8837

View more photos →

 

Reacties zijn gesloten.